Carrer d'Irlanda, 58 - 08922, Santa Coloma de Gramenet, Barcelona
Contáctanos 933 850 361

Estètica dental

[fusion_text]L’odontologia estètica o estètica dental és una branca de l’odontologia que va a tractar totes aquelles alteracions, dismòrfies i patologies de la morfologia bucodental per assolir un cànon de bellesa que s’ajusti al cànon de bellesa ideal i social d’avui en dia.

En l’actualitat tenir un bon somriure és un clar exemple de salut i benestar social. Cada vegada hi ha més pacients es preocupen per tenir una boca sana i un bonic somriure.

Ara anirem explicant quines són les tècniques més actuals:

Tècniques com l’ortodòncia, el blanquejament dental, els empastaments estètics o les caretes estètiques han sofert una evolució, que va orientada cap a la estètic, per satisfer les demandes actuals de la població. Avui dia és possible realitzar un senzill emblanquiment dental, fins a la reposició completa de totes les dents mitjançant tècniques implantològiques.

Algunes de les causes per les quals els pacients poden acudir a aquests tractaments:

 • Asimetries dentàries (dents apinyades o desparejos que generen una desagradable aparença malgrat estar sans i higienitzats)
 • Diastemes interincisius (separació entre dents anteriors)
 • Canvis de coloració o dents pigmentats o tacats (ja sigui per medicaments o bé diferents infusions com el cafè, te, o mat, i substàncies com el cigarret)
 • Carles de coll (càries a la zona de la dent més propera a la geniva que genera un aspecte desagradable)
 • Fractures dentàries (per cops o per una malaltia anomenada bruxisme)

[/fusion_text][separator style_type=”none” top_margin=”20″ bottom_margin=”20″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””][fusion_text]

EL TEU ESPECIALISTA A PRODENTAL

[/fusion_text][one_fourth last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]Dr.-Veiga[/fusion_text][/one_fourth][one_fourth last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]

Dr. Roberto Veiga Martínez

Nº col·legiat 6912

Especialitat: Estètica i Prostodoncia[/fusion_text][/one_fourth][one_fourth last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]Dra.-Anabella-Paolini[/fusion_text][/one_fourth][one_fourth last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]

Dra. Anabella Paolini

Nº col·legiat 7007
Especialitat: Estètica i Prostodoncia[/fusion_text][/one_fourth][separator style_type=”none” top_margin=”20″ bottom_margin=”20″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””][fusion_text]

TIPUS DE TRACTAMENTS EN ESTÈTICA DENTAL

[/fusion_text][separator style_type=”none” top_margin=”20″ bottom_margin=”20″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””][one_fourth last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]est-cari

 

Carilles de composite

 • No erosionen la dent
 • Indicat per anivellar, corregir o tapar les dents trencades

[/fusion_text][/one_fourth][one_fourth last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]est-blanc

 

Blanquejament dental

 • Amb llum freda LED. indolor
 • Sense alterar l’estructura de l’esmalt ni danyar les genives
 • Una sessió en clínica

[/fusion_text][/one_fourth][one_fourth last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]est-zirc

 

Corones de zirconi

 • Opció més estètica per a les pròtesis dentals
 • El zirconi és blanc translúcid i no deixa marques fosques entre la dent i la geniva
 • Material biocompatible 100% lliure de metall

[/fusion_text][/one_fourth][one_fourth last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]est-emp

 

Empastaments blancs

 • Substitució dels implants metàl·lics
 • Empastaments de composite
 • Color blanc natural i resistent

[/fusion_text][/one_fourth][separator style_type=”none” top_margin=”20″ bottom_margin=”20″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””][fusion_tabs design=”classic” layout=”horizontal” justified=”yes” backgroundcolor=”” inactivecolor=”” bordercolor=”” class=”” id=””][fusion_tab title=”Carilles de composite” icon=””]Les carilles estètiques són procediments odontològics restauratius encaminats a “emmascarament” de la superfície visible (o front) de la dent, amb la finalitat de corregir problemes estètics o patològics de les dents ocasionades per càries dental, restauracions prèvies, fractures, canvis de color o alteracions de la forma dental.

¿Per a què s’utilitzen?

En referir-nos a les facetes de porcellana fem referència a fines làmines de porcellana, d’aproximadament 0,3-1 mm. de gruix, que es col·loquen cobrint tota la superfície anterior de les dents.

S’uneixen fortament a la dent per mitjà d’un adhesiu especial. La unió és tan forta que un cop col·locades no es poden retirar a menys que es trenqui la faceta. S’empren fonamentalment per emmascarar anomalies del color de les dents que no poden tractar-se mitjançant el blanquejament convencional. També s’empren per dissimular alteracions en la mida o forma dentàries, conferint a la dent un aspecte més ideal. Tipus de facetes: avantatges i inconvenients.

Existeixen 2 tipus de carilles:

 1. Carilles de porcellana: Els seus principals avantatges són el poder d’adhesió, resistència a l’abrasió i gran sensació estètica. No es desgasten amb el temps, no perden la brillantor i mantenen intacte el seu color. Un cop cimentades, el pacient pot menjar amb normalitat. Moltes personalitats de la vida pública i mitjans de comunicació fan ús d’aquesta tècnica per aconseguir un somriure atractiu. El seu principal inconvenient és que en ocasions cal reduir lleugerament l’esmalt. A més són més cares i requereixen com a mínim 2 sessions.
 2. Carilles de composite: Es realitzen amb el material amb què es fan els empastaments. Amb el pas del temps es deterioren, perden la lluentor i s’enfosqueixen. Tenen l’avantatge de ser més econòmiques i conservar íntegre l’esmalt. A més es realitzen en una sola sessió.

Tècnica pas a pas

No tots els pacients són subsidiaris d’un tractament amb fronts de porcellana. Els casos de apinyaments severs o defectes en la relació de les arcades dentàries poden contraindicar aquest tractament. Tampoc és recomanable en pacients bruxistes (“grinyolen” les dents). En qualsevol cas sempre és l’odontòleg qui ha de determinar per mitjà d’un examen clínic si el pacient podrà o no fer ús de les facetes. No obstant això, hi ha l’alternativa de les corones completes de porcellana.

Què pacient és apte per dur facetes dentals?

No tots els pacients són subsidiaris d’un tractament amb fronts de porcellana. Els casos de apinyaments severs o defectes en la relació de les arcades dentàries poden contraindicar aquest tractament. Tampoc és recomanable en pacients bruxistes (“grinyolen” les dents) . En qualsevol cas sempre és l’odontòleg qui ha de determinar per mitjà d’un examen clínic si el pacient podrà o no fer ús de les facetes. No obstant això, hi ha l’alternativa de les corones completes de porcellana.

Durada

Depèn dels hàbits del pacient. La seva durada mitjana és d’uns 12 anys. En ocasions, quan el pacient pateix un impacte fort a la boca o mossega alguna cosa dura, alguna faceta pot fracturar-se o descimentar. En cas de descimentació, si la faceta està intacta, es torna a adherir. Si s’ha trencat, senzillament es torna a fer una altra en pocs dies. Mentre es confecciona la nova careta, es col·loca una altra careta provisional de compòsit.

Riscos

Gairebé no presenta inconvenients, excepte els propis de la tècnica de preparació i col·locació, els quals concerneixen a l’odontòleg. Si la faceta s’adapta malament, senzillament es torna a fer una altra nova. Un cop col·locades, el pacient s’oblida que les porta i pot menjar i parlar amb normalitat, tractant d’evitar sempre el mossegar coses excessivament dures amb les dents tractats.[/fusion_tab][fusion_tab title=”Blanquejament dental” icon=””]El blanquejament dental és una tècnica que no consisteix en un “blanquejament” de la dent pròpiament dit, sinó en un aclariment, ja que no s’altera el color del propi dent. El color d’una dent aquesta determinat, des que naixem, per la tonalitat del nucli de la dent (dentina) i per la transparència i capacitat de refracció de la llum per l’esmalt. El color del nucli no es veu alterat, però, amb el temps l’esmalt es tenyeix a causa de tabac, llapis de llavis, cafè, te, el tomàquet, pigments químics, begudes de cola, ús de determinats medicaments, etc.
El blanquejament dental consisteix a eliminar de l’esmalt per mitjà de substàncies químiques, tot allò que alteri el seu color original.
Els procediments més idonis per a cada pacient s’han d’elegir en funció del diagnòstic, que es realitza després d’un examen dental i una història clínica adequada.

Tipus de Blanquejaments

Bàsicament els blanquejadors utilitzats són 2:

 1. El peròxid d’hidrogen
 2. El peròxid de carbamida

Tots dos en concentració variable.

El peròxid d’hidrogen és més potent i eficaç, però resulta a vegades en un excés de sensibilitat a les dents després del tractament.

El primer d’ells sol emprar-se a concentracions entre 35 i 38% per fer blanquejaments d’1 o 2 sessions a la clínica dental. En ser un agent tan potent, el tractament s’ha de dur a terme a la clínica per controlar el seu efecte i evitar riscos; el segon es dóna feina a concentracions entre un 2 i un 10% per a un tractament ambulatori (a casa).

El tractament a la clínica és eficaç a priori, però el seu efecte és poc durador, ja que la primera sensació d’aclariment es produeix a causa d’una deshidratació de la dent. Als pocs dies, la dent es torna a hidratar i recupera gairebé del tot seu estat original. Per contra, el tractament ambulatori aconsegueix l’efecte més a poc a poc, però la seva acció pot prolongar-se en el temps durant anys. El més efectiu és combinar tots dos tractaments i aplicar dosis de reforç cada 2 o 3 anys per mantenir el resultat.

Temps del tractaments

En una primera visita es realitzen unes rèpliques de la boca del pacient, a partir de les quals es confeccionaran uns motlles de plàstic transparents, que s’adaptaran a les dents i albergaran el gel blanquejador. Un cop fets els motlles el blanquejament es realitza en 2 fases, una fase en la consulta i una altra a casa:

1 FASE

En aquesta primera sessió es realitza un polit de la superfície de les dents per eliminar impureses. A continuació s’aplica un gel de peròxid d’hidrogen al 35% durant 30 minuts. Això produeix un aclariment inicial important.

2 FASE

El mateix dia se li lliura al pacient el motlle de plàstic i una xeringa de gel de peròxid de carbamida (3-10%). A partir d’aquest moment el tractament continua a casa. El pacient ha d’aplicar el gel al motlle i posar-se aquest a les dents. Es recomana portar unes 2 hores al dia durant 7-10 dies. En finalitzar el tractament es revista l’estat i el color de les dents, les amb fotografies i una guia de colors el resultat obtingut. Es conclou amb un polit de les dents i una aplicació de fluor per reforçar l’esmalt.

Eficàcia

L’eficàcia del tractament és proporcional al grau de tinció de les dents, que s’han enfosquit al llarg dels anys per substàncies colorants. El tractament resulta menys eficaç, i fins i tot inútil, en dents enfosquides per alteracions intrínseques, com ingesta de tetraciclines durant la infància, hipoplàsies congènites d’esmalt, etc.

És el professional qui ha de determinar que pacient és apte per sotmetre a un blanquejament dental.

Riscos

La American Dental Asociation (ADA), després d’un rigorós seguiment de diversos anys, assenyalava que no hi ha efectes perjudicials ni per les dents ni per a la salut per l’ús, fins i tot prolongat d’aquests gels blanquejadors. Segons els experts, l’únic desavantatge que pot presentar és sensibilitat a les genives durant els primers dies.

Manteniment a llarg termini

Quant a la durada de l’efecte blanquejador, depèn en gran mesura del tipus d’alimentació que segueixi el pacient després del tractament. Així, en una persona fumadora, que beu vi i pren cafè regularment, l’efecte del blanquejament es perdrà amb més rapidesa. D’acord amb l’Associació Dental Americana (ADA), al cap de 5 anys, només un 20 per cent dels casos estudiats havien perdut lleugerament la tonalitat aconseguida.

No obstant això, els primers dies després del tractament, cal seguir una “dieta blanca”, que consisteix a prendre aliments sense colorants, com llet, iogurts naturals, arròs, pasta, peix … i eliminar radicalment tots els que “tenyeixen” (cafè , begudes de cola, remolatxa, xocolata, tomàquet, pastanaga …). Un cop l’any convé fer un tractament de record per mantenir el resultat, és a dir, tornar a aplicar el gel al motlle durant 2 o 3 dies.[/fusion_tab][fusion_tab title=”Corones de zirconi” icon=””]Les corones dentàries són components que són com una mena de funda que es col·loca damunt de les dents exercint una important tasca ja sigui estèticament com funcionalment. La seva funció és restaurar l’estètica o protegir a la dent.
Hi ha diversos tipus que es van a utilitzar segons la situació requerida i clar sent sempre avaluada per l’odontòleg.

¿Qun fer-les servir?

 1. Per als nens s’utilitzen corones especials, metàl·liques, aquestes corones tenen la finalitat d’esperar que la dent maduri i aquest en condicions de rebre un tractament definitiu.
 2. En els adults les corones es van a utilitzar quan la mida de la càries és tan àmplia que la restauració amb només empastament no serviria ja que podria caure per no tenir gairebé dent sa sobre el qual adherir-se.
 3. Poden ser col·locades després d’una endodòncia, quan ha estat necessari col·locar cargols a l’arrel de la dent (perns i pins) o en dents amb risc de fractura.
 4. També poden col·locar-se quan hi ha absència de peces dentals, per a subjectar les dents postisses formant l’estructura de les pròtesis dentàries trucades pròtesis fixes o ponts.

Tipus de corones

Les corones poden tenir una armadura metàl·lica el qual va recobert amb porcellana, o també pot ser íntegrament de porcellana.
Les primeres són més resistents, però demanen molt desgast de la dent. Les segones són menys resistents però més estètiques.[/fusion_tab][fusion_tab title=”Empastaments Blancs” icon=””]Es componen de resina, un material sintètic que endureix després de l’aplicació d’una llum halògena. Els avenços tecnològics en el món de l’odontologia han progressat de tal manera que, avui dia, és possible reconstruir dents anteriors i empastar molars sense que ningú noti la diferència amb una dent íntegre.
Gràcies als materials i noves tècniques de què es disposa en l’actualitat, es poden realitzar de manera fiable (estètica i funcionalment) empastaments i reconstruccions inapreciables a la vista.
Òbviament les dents amb majors requeriments estètics són les dents frontals, ja que s’aprecien al somriure. Gràcies als composites d’última generació és possible reconstruir, emmascarar o dissimular gran part dels defectes dentaris produïts per càries, alteracions del color, fractures, dents més curts que altres, etc.

Tècnica pas a pas

El procediment consisteix en realitzar un gravat àcid de l’esmalt on poder aplicar un adhesiu. Aquest potent adhesiu sustentarà el material de restauració, el qual s’anirà col·locant a força de petites capes que s’aniran modelant acuradament. Una vegada col·locada cada capa s’endurirà gràcies a una potent llum halògena. Els diferents colors i tons del material poden combinar-se per donar-li a la dent l’aspecte desitjat. Finalment es poleixen per suavitzar la superfície i donar-los brillantor.

¿Quan estan indicats?

Les seves indicacions són àmplies. Poden emprar-se en qualsevol dent, des empastar càries petites fins a reconstruir dents completament destruïts. Aquest tipus de tractament només està contraindicat de forma estricta quan vagin a realitzar-se reconstruccions en dents frontals en pacients que tenen les dents molt desgastats per l’rechinamiento.
riscos

En ocasions, els primers dies, el pacient pot notar un excés de sensibilitat als aliments molt freds o molt calents. En aquest cas s’apliquen vernissos desensibilitzants per eliminar aquesta sensació. Si aquesta sensació no cessa en pocs dies, hi haurà de repetir-se de nou l’obturació.

¿Cuál es su duración?

La durada mitjana d’aquests empastaments és variable en funció dels hàbits del pacient. La vida mitjana d’aquest tipus de empastaments sol ser d’uns 10 anys. Si bé poden durar molt més temps, és recomanable acudir un cop l’any a revisions per vigilar-los. En el moment en que un d’aquests empastaments sembli deteriorat, enfosquit o produeixi molèsties, hem de pensar en substituir-lo per un de nou.

Es poden substituir els empastaments negres d’amalgama pels blancs ?, ha algun risc?

Efectivament es poden substituir. El procediment és senzill: s’elimina l’empastament d’amalgama, es neteja la cavitat, i s’obtura de nou amb composite.
En moltes ocasions, en retirar l’empastament antic d’amalgama, apareix càries sota. Aquesta càries ha de ser eliminada. El resultat és que, en general, la cavitat resultant sol ser una mica més gran que l’anterior, de manera que el nervi queda una mica més proper a la superfície. Això pot suposar l’aparició de sensibilitat a estímuls tèrmics després de realitzar l’empastament nou. Sol desaparèixer als pocs dies.
No hi ha riscos, llevat que algunes vegades, en retirar un empastament antic no sabem el que ens trobarem sota. Però mai està de més tornar a netejar la càries, ja que cap empastament, per molt ben fet que estigui, dura eternament.[/fusion_tab][/fusion_tabs][fullwidth background_color=”#e2e2e2″ background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”#e2e2e2″ border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”30″ padding_right=”30″ hundred_percent=”yes” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][separator style_type=”none” top_margin=”20″ bottom_margin=”20″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””][fusion_text]

¿TIENES DUDAS?

Aquí encontraras las soluciones sobre los tratamientos de estética dental

[/fusion_text][separator style_type=”none” top_margin=”20″ bottom_margin=”20″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””][one_half last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][accordian class=”” id=””][toggle title=”Què és l’estètica dental?” open=”no”]

L’Estètica Dental, com el seu nom suggereix, cobreix tot allò que tingui a veure amb la bellesa, l’estètica, o l’embelliment de les seves dents, en les seves molt diferents formes i possibilitats.

[/toggle][toggle title=”En què em beneficia l’estètica dental?” open=”no”]

El somriure és un dels factors estètics més importants, inherents a la persona. Un somriure bonic i atractiu ofereix una imatge positiva i estimula l’individu a somriure amb tranquil·litat i naturalitat.
Una boca ordenada, sana i harmònica dóna seguretat en un mateix.

[/toggle][toggle title=”¿Qué es una corona o carilla?” open=”no”]

Les corones o fundes de porcellana són, com el seu propi nom indica, un recobriment total de la dent que simula tota l’anatomia coronària. El seu gruix oscil·la entre 1-1,8 mm.
Es poden confeccionar només amb porcellana, o bé amb un nucli d’un altre material per donar-li més consistència, com metall o més recentment el zirconi.

[/toggle][/accordian][/one_half][one_half last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][accordian class=”” id=””][toggle title=”Quines són les seves indicacions / contraindicacions?” open=”no”]Indicacions.

S’empren quan s’ha perdut una gran quantitat de teixit dentari, per exemple després d’una gran càries o un traumatisme, ja que la retenció d’una faceta o d’un empastament seria molt difícil a causa de la gran pèrdua de teixit dentari.

També s’empren en casos de dents endodonciades, per donar consistència a tota la dent i evitar possibles fractures, ja que les dents endodonciades es debiliten amb el pas del temps.

Contraindicacions.

Pràcticament qualsevol pacient pot portar corones, a excepció d’aquells que:

 1. Presenten problemes de genives en estat avançat
 2. La dent té algun problema que en limita la conservació a la boca
 3. Excessiva mobilitat dental

[/toggle][toggle title=”Quina és la seva durada?” open=”no”]

Les corones estan confeccionades d’un material tan resistent que de vegades poden durar fins i tot més de 50 anys. No obstant això, a causa del desgast natural que produeix la masticació, de vegades perden la forma o la brillantor. En aquests casos i si el pacient ho desitja, s’extreu la corona i es torna a col·locar una nova.

[/toggle][/accordian][/one_half][/fullwidth]

1
¡Hola!
¿En que podemos ayudarte?
Powered by